Het intake gesprek
Aan de hand van een vrijblijvend intake gesprek kan worden vastgesteld of uw klachten daadwerkelijk het gevolg zijn van een verkeerde ademhaling. Tijdens dit gesprek neem ik de klachtenlijst met u door en wordt uw ademhaling gecontroleerd op de hoeveelheid lucht die in- en uitgeademd wordt, hoe vaak, en waar er adem gehaald wordt (bijv. buik, borst of middenrif). Ook vertel ik u wat de training inhoudt en wat u er van kan verwachten. Dit gesprek duurt 3 kwartier tot 1 uur. Na dit gesprek kan ik u zeggen of de training de oplossing zou zijn voor uw klachten.

De training
De training duurt ongeveer 3 maanden, waarin u 1 uur per 2 weken bij mij in de praktijk komt waar we de ademhalingsoefeningen zullen doornemen die u thuis 2x per dag moet doen. U gaat een  juiste techniek van ademhalen aanleren die er voor kan zorgen dat uw klachten sterk zullen afnemen of zelfs geheel  doen verdwijnen.

De ademhalingstraining zoals ik die geef is speciaal ontwikkeld om u een goede ademhaling te leren in verschillende houdingen.

Voor de toekomst heeft u dan een ademhaling aangeleerd die u op elk moment van spanning/stress kunt toepassen.

Vergoeding
Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten van de training. U kunt dit navragen bij uw ziektekostenverzekeraar. Vermeld dan dat u een therapie volgt bij een bij de NOAG aangesloten therapeut.